Transhumanismi on tervettä järkeä (Reason)
Suomennetut

Sinä päivänä, kun huomaat haluavasi elää pidemmän, terveemmän elämän, niin että ylimääräinen vuosi tai vuosikymmen (tai miksei enemmän?) olisi mahtava juttu, ajattele transhumanisteja, koska sinusta tuli juuri sellainen. Näit rajoituksen ihmisen olotilassa, ajattelit millaista elämä olisi ilman tuota rajoitusta ja pidit ajatuksesta.

Tervetuloa joukkoon!

Transhumanismi on vain koreileva nimi terveelle järjelle. Muutos parempaan on hyvä asia, eikö niin? Tervettä järkeä. Sitä me ihmiset teemme satunnaisina, hienompina hetkinämme - työskentelemme muuttaaksemme asioita paremmiksi. On tervettä järkeä korjata sato talteen rattailla mieluummin kuin jaloilla ja on tervettä järkeä korjata Alzheimerin aiheuttama biomolekulaarinen vahinko ennen kuin mieli alkaa mädäntyä. On järkevää rakentaa täydellinen immuunijärjestelmä nanolääketieteellisistä roboteista ja on järkevää kehittää regeneratiivinen lääketiede loogiseen päätepisteeseensä.

Se vaatii työtä, mutta mitä on työ verrattuna kärsimyksen täyttämään maailmaan? Näiden päämäärien valitsematta jättämisessä on suunnilleen yhtä paljon järkeä kuin seistä sateessa itseään kiusatakseen.

Uusi teknologia ei voi vapauttaa orjia, poistaa korruptiosta johtuvaa köyhyyttä, saada omasta tahdostaan sokeita näkemään tai onnettomia tekemään itsestään onnellisia vapaasta tahdostaan... mutta se voi poistaa evoluution meille asettamat rajoitukset, ja jonain päivänä se voi antaa meille kaikille paljon, paljon enemmän tervettä elinaikaa
muiden inhimillisten ongelmien kanssa kamppailuun. Köyhyyttä on hankala poistaa maailmasta, jos olet sairas, heikko ja kuollaksesi ikääntynyt. Elämämme rajoitukset, joita emme voi neuvotella pois puhumalla ja matkustamalla, ovat kaikkein rajoittavimpia, vai mitä?

Transhumanismi, tervejärkisyys hienolla nimellä, on yksinkertaista humanismia, joka sekään ei ole muuta kuin yksi nimitys terveelle järjelle. On pelkästään humaania tehdä työtä antaakseen ihmisille mahdollisuuden elää ilman kärsimystä ja kuolemaa, sillä ilman elämää ei ole mitään. 


Transhumanism is Common Sense, julkaistu alunperin Fight Aging! -blogissa 16.03.2007. Kirjoittaja on Reason.