Uutiset

Tälle sivulle raportoimme joistakin THL:n toimintaan konkreettisesti liittyvistä tapahtumista. Syötteet-linkin kautta löytyy lisää uutisia maailmalta englanniksi.

Laajempaa suomenkielistä ajankohtaisten tapahtumien seurantaa transhumanistisesta näkökulmasta tarjoavat useat blogit.

Liiton menoista pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla postituslistalla käytävää keskustelua, mutta kaikki merkittävimmät tapahtumat pyritään päivittämään nettiin. Myös yhdistykseen kuulumattomat ovat tervetulleita järjestettäviin tilaisuuksiin, ellei erikseen toisin mainita.Voidaanko ikääntyminen pysäyttää? Aubrey de Greyn esitelmä Helsingissä 23.1.2010

Tervetuloa kuuntelemaan tohtori Aubrey de Greyn esitystä ja keskustelemaan ikääntymisen pysäyttämisestä ja sen sosiaalisista vaikutuksista lauantaina 23.1.2010 klo 16-18 Lääkäriliittotalon auditorioon, os Mäkelänkatu 2, Helsinki.

Tilaisuus on englanninkielinen ja maksuton.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tieteen ja teknologian vihreät <http://www.viite.fi> ja Suomen transhumanistiliitto <http://www.transhumanismi.org>.

Aubrey de Grey on kirjailija, tutkija ja luennoitsija gerontologian alalla. Hän on väitellyt Cambridgen yliopistossa mitokondrioiden merkityksestä ikääntymisessä, ja esittänyt, että ensimmäinen 1000-vuotiaaksi elävä ihminen on luultavasti elossa jo tänä päivänä.

Lähivuosikymmeninä tullaan näkemään merkittäviä tieteellisiä läpimurtoja, joiden avulla tyypillisen ihmisen elämää voidaan pidentää useammilla vuosikymmenillä. On myös luultavaa, että noiden vuosikymmenien aikana kehitetään jatkuvasti entistä parempia parannuskeinoja, joiden myötä elinikää voidaan pidentää yhä enemmän, kunnes saavutetaan tila, jossa ihmisen ei tarvitse enää kärsiä ja kuolla ikääntymisen myötä kertyvistä vaivoista.

Kuulostaako hyvältä? Vai silkalta scifiltä? Tule kuuntelemaan mielenkiintoista esitystä ja ottamaan kantaa!

Lisätietoja luennoitsijasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aubrey_de_grey

Lisätietoja tilaisuudesta:
Jani Moliis, pj, Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
GSM 040 772 6290

Tilaisuus Facebookissa: http://www.facebook.com/event.php?eid=236178646692

 
Tulevaisuuden teknologiat - teknologian tulevaisuus -esitelmä Helsingissä 23.11.
Muutos ei ole tasaista, vaan sen vauhti on jatkuvasti kiihtymässä. Jotkut teknologiat ovat muuttamassa ihmisyyttä ja ihmisyksilöitä radikaalisti, kenties mahdollistaen ihmiskunnan rajoitteiden ylittämisen ja ihmisten elämän parantamisen koko maapallolla. Miten? Millä hinnalla?

Tervetuloa kuuntelemaan futuristi Jose Cordeiron esitystä ja keskustelemaan tulevaisuuden teknologioista Tieteiden taloon, os Kirkkokatu 6, Helsinki, sali 312.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 23.11.2009 klo 18-20. Tilaisuus on englanninkielinen.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tieteen ja teknologian vihreät ja Suomen transhumanistiliitto.


Jose Cordeiro on konsultti, kirjailija, tutkija ja luennoitsija. Hän on luennoinut monissa merkittävissä korkeakouluissa, kuten Massachusetts Insitute of Technologyssa ja London Business Schoolissa. Tällä hetkellä hän toimii Millennium-ohjelman Venezuelan yksikön johtajana sekä vapaana luennoitsijana.

Lisätietoja luennoitsijasta:
http://www.acceleratingfuture.com/people/Jose-Cordeiro

Lisätietoja tilaisuudesta:
Jani Moliis, varapj, Suomen transhumanistiliitto
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
GSM 040 772 6290

Tilaisuus Facebookissa:
http://www.facebook.com/event.php?eid=213619303134&ref=mf

 
Kirja: Kehittyvä ihmiskunta

Persoonallisuuden muokkaaminen. Ikuinen fyysinen nuoruus. Ihmisten ja tietokoneiden sulautuminen yhteen. Älykkyysräjähdys. Kaikki nämä asiat voivat toteutua tämän kirjan lukijoiden elinaikana. Yhteiskuntaamme tulevat vaikuttamaan monet teknologiat, jotka eivät ole vielä yleisessä tiedossa. Kehittyvä ihmiskunta -teos esittelee näiden teknologioiden tuomia uhkia ja mahdollisuuksia.

Kehittyvä ihmiskunta -kirja pureutuu tulevaisuuteen tavalla, jota suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa ei ole ennen nähty.  Kirja on välttämätöntä luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ihmiskunnan tulevaisuudesta. Luettavissa myös verkossa.

Tekijä: Kaj Sotala
ISBN: 978-951-792-433-7
Kustantaja: Finn Lectura
Painovuosi: 2009
Asu: nidottu, pehmeäkantinen
Sivumäärä: 212
Kustantajahinta: 37 euroa
 
 
Myynnissä pieni erä kirjoja Global Catastrophic Risks ja Human Enhancement

Transhumanistiliitolla on myynnissä pieni erä Oxford University Pressin julkaisemia uusia kovakantisia kirjoja.

Global Catastrophic Risks 29 EUR + toimituskulut 5,20 EUR

Human Enhancement 40 EUR + toimituskulut 5,20 EUR

Kirjoja voi tilata THL:n kirjastonhoitajalta osoitteesta: kirjasto at transhumanismi piste org .

 
YleX: Kuoleman kyykyttäjät

Torstaina 26.3. klo 12:20 YleX:llä esitetty haastattelu kuolemattomuudesta ja kryoniikasta on kuunneltavissa netissä. Haastateltavina Suomen Kryoniikkaseuran puheenjohtaja Antti Peltonen ja Suomen Transhumanistiliiton varapuheenjohtaja Jani Moliis.

 
Kryoniikka.fi avattu

Suomen Kryoniikkaseura ry on avannut ensimmäisen version kotisivuistaan osoitteessa www.kryoniikka.fi . Vuoden 2008 lopulla perustettu yhdistys pyrkii edistämään kryoniikkatietoutta ja käytännön kryoniikkapalveluiden saatavuutta Suomessa. Transhumanistiliitto toivottaa uudelle sisaryhdistykselle pitkää ikää ja menestystä.

 
H+ Magazine #1

Ensimmäinen numero RU Siriuksen toimittamasta transhumanistisesta H+ Magazinesta on julkaistu. Lehti on ladattavissa ilmaiseksi PDF-tiedostona.

www.hplusmagazine.com

 
Tapaaminen Ben Goertzelin kanssa
Yhdysvaltalainen tekoälytutkimuksen pioneeri ja WTA:n hallituksen jäsen Benjamin Goertzel vierailee Helsingissä 20-25.8. Sunnuntai-iltana 24.8. klo 19 järjestetään THL:n jäsenille (ja muille kiinnostuneille, kavereita saa kutsua mukaan) vapaamuotoinen keskustelutilaisuus. Tarkoituksena on, että Ben alustaa ensin omista tulevaisuudennäkemyksistään ja millaisia muutoksia hän näkee maailmassa (ja WTA:ssa) tapahtuvan, jonka jälkeen keskustelu on vapaata. Tapaamispaikkana on vanha tuttu Annankadun William K (Annankatu 3).

Tervetuloa osallistumaan erittäin mielenkiintoiseen keskusteluun. Alla vielä Ari Heljakan laatima tarkempi kuvaus siitä, minkä parissa Goertzel parhaillaan työskentelee.

-------

Goertzel kehittää avoimeen lähdekoodiin perustuvaa OpenCog-nimistä tekoäly-järjestelmää (http://www.opencog.org), jota ollaan soveltamassa erityisesti ihmisten asuttamissa virtuaalimaailmoissa toimivien avatarien kouluttamiseen. OpenCog-projekti ja Goertzelin Novamente-yritys on kuvattu mm. juuri muutama päivä sitten VentureBeatissä ja aiemmin mm. New Scientistissa ja BBC Newsissa.

OpenCog-projektia tukee mm. Google-yhtiö sekä Singularity Institute of Artificial Intelligence, nopean tekoälykehityksen implikaatioita tutkiva yhdysvaltalainen säätiö.

Suomessa Goertzel osallistuu luennoitsijana STeP AI -konferenssiin ja Nokia AI workshop on Machine Consciousness -tilaisuuteen 20-22.8.

Lisäksi hänen vierailunsa liittyy pääosin Oulusta käsin johdettavaan RealXtend-hankkeeseen, jossa kehitetään erittäin näyttävää virtuaalitodellisuus-ympäristöä avoimen lähdekoodin menetelmin. Tämä suomalainen projekti edustaa monella saralla virtuaalimaailmojen "state-of-the-art"ia.

Käynnissä olevassa yhteistyössä OpenCog-tekoäly kytketään RealXtend-maailmaan, ja tämän jälkeen OpenCog-tekoälyä aletaan opettaa toimimaan RealXtend-maailmassa.
 
Osta kirja Ending Aging

Suomen Transhumanistiliitolla on myytävänä erä Aubrey de Greyn Ending Aging -teosta.

Lue lisää...

 
Loppuvuoden 2007 uutisia

Suomen Transhumanistiliitossa yli 200 jäsentä

Suomen Transhumanistiliiton jäsenmäärä on ylittänyt loppuvuodesta 200 jäsenen rajan. Rajapyykin saavuttamista voi juhlistaa haluamallaan tavalla. Suomalaisten jäsenten määrä on noussut tasaisesti liiton perustamisesta lähtien ja uusia jäseniä liittyy keskimäärin pari kappaletta kuukaudessa. Noin joka toinen jäsen asuu pääkaupunkiseudulla ja perinteisesti sukupuolen perusteella jaotellen noin 90% jäsenistä on miespuolisia.

Täysjäsenyysmaksut vuodelle 2008

World Transhumanist Associationin hallituksen vaalit ovat jälleen ensi vuoden alkupuolella. Ehdokkaita voi äänestää, jos on vähintään WTA:n supporting member. Tämän statuksen saa, kun maksaa 25 euroa (10 opiskelijoilta, eläkeläisiltä ymv.) THL:n tilille 660100-1194307. Samalla maksaa myös THL:n täysjäsenyysmaksun vuodelle 2008. Jos et siis ole vielä täysjäsen tai et ole uusinut täysjäsenyyttäsi hiljattain, otollisin hetki maksulle on heti tammikuun alussa.

Kolminkertaista lahjoituksesi SENS-tutkimukseen

Vuoden 2007 loppuun mennessä tehdyt lahjoitukset Methuselah Foundationin SENS-tutkimukseen kolminkertaistuvat Peter Thielin ja Doug Arendsin haasteiden myötä. Sadan dollarin lahjoitus muuttuu automaattisesti 300 dollarin lahjoitukseksi ja lisäksi sillä saa Aubrey de Greyn nimikirjoituksella varustetun kopion Ending Aging -kirjasta. Jos siis olet suunnitellut lahjoituksen tekemistä, se on kannattavinta tehdä ennen uutta vuotta.

http://mprize.org/index.php?pagename=book_promo
http://mprize.org/index.php?pagename=donate

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2