Kuinka transhumanismia voi soveltaa omassa elämässään?

Vaikka transhumanismi sopii yhteen monien akateemisten agendojen, eettisten filosofioiden, poliittisten päämäärien ja taiteellisten liikkeiden kanssa, transhumanismi ei ole mikään määrätty elämäntapa, uskonto tai itsehoito-opas. Transhumanismi ei kerro sinulle, millaista musiikkia sinun tulee kuunnella, mitä harrastaa, kenen kanssa mennä naimisiin tai kuinka elää elämääsi sen enempää kuin vaikkapa Amnesty Internationalin jäsenyys tai molekyylibiologian opiskeleminen.

Tilanteestasi ja tarpeistasi riippuen voit kuitenkin huomata joitakin nykyisin tarjolla olevista parannusvaihtoehdoista tai modifikaatioista käteviksi. Monet ovat hyvin arkipäiväisiä - liikunta, terveellinen ruokavalio, rentoutumistekniikat, ajanhallintatyökalut, opiskelutaidot, informaatioteknologia, stimulantit (kuten kahvi tai tee), koulutus ja ravintolisät (vitamiinit, mineraalit, rasvahapot tai hormonit).

ImageJoitakin vähemmän arkipäiväisiä ovat esimerkiksi kryoniikkasopimuksen tekeminen tai nikotiinipurukumin pureskelu sen nootropisten efektien takia. Jotkut voivat olla kiinnostuneita muuttamaan mielialojaan farmakologisesti tai muokkaamaan kehoaan kosmeettisen kirurgian, tatuointien, lävistysten ja implanttien kautta (tosin monet transhumanistit pitävät tällaisia pintapuolisia muutoksia toisarvoisina ja keskittyvät mieluummin suurempia muutoksia mahdollistavien teknologioiden kehittämiseen). Jotkut transhumanistit taas ovat kiinnostuneita vaihtoehtoisista elämäntyyleistä ja sosiaalisista kokeiluista, tai esimerkiksi Wikipedian kaltaisista kollektiivisista projekteista. Tutkimalla ja kyselemällä löytää itselleen sopivat vaihtoehdot.

On myös toivottavaa, että jokainen edistää transhumanismia omalla panoksellaan:

  • tieteentekijät voivat suunnata tutkimustaan transhumanistiseen suuntaan; suora tutkimus- ja kehitystyö ovat käytännössä tehokkaimpia tapoja edistää transhumanististen päämäärien saavuttamista.
  • opiskelijat voivat suuntautua opiskelemaan transhumanistisesti hyödyllistä alaa.
  • toimittajat ja bloggaajat voivat kirjoittaa transhumanistisista aiheista.
  • taiteilijat voivat suunnata luovuuttaan käsittelemään transhumanistisia teemoja.
  • kaikki ihmiset voivat tarjoutua vapaaehtoisiksi, sijoittaa rahaa transhumanistisiin projekteihin, tehdä ehdotuksia, osallistua keskusteluihin, mainostaa transhumanismia tuttavilleen, lahjoittaa tietokoneensa joutoaikaa Folding@Home -tyyppisiin projekteihin ja muuttaa omia elämäntapojaan terveellisemmiksi.

Katso myös: