Helsingissä tavattu 8.8.

Suomen Transhumanistiliiton 8.8. Helsingissä järjestämässä vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa oli läsnä kymmenisen henkilöä. Mukana oli sekä THL:n vanhoja konkareita että kokonaan uusia, kavereidensa paikalle raahamia ihmisiä jotka eivät olleet (vielä) edes jäseniä.

Keskustelu alkoi kuuden maissa, kun valtaosa osallistujista (myöhässä saapunut vetäjä mukaanlukien) oli ehtinyt saapua paikalle, ja päättyi yhdeksältä kahvilan mennessä kiinni. Kerran alettuaan se rönsyili aiheesta toiseen piittaamatta epätoivoisista yrityksistä pitää sitä sulavana ja siistinä, mutta onnistui aina pysyttelemään tavalla tai toisella transhumanismissa. Puhuttiin mm. siitä, pitäisikö transhumanistien järjestäytyä poliittisesti (ehkä, jos päästään yhteisymmärrykseen siitä mitä ylipäätänsä tahdottaisiin ajaa), siitä mitkä asiat elämänpidennyksessä ulkopuolisia eniten pelottavat (luonnottomuus, ylikansoitus) ja miten pelkoja pitäisi lieventää, ja ihmisten kyvystä muokata mielensä toimintaa pelkän tiedon avulla. Myös virtuaalimaailmat, mielensä keinotekoisen muokkaamisen mielekkyys ja Ray Kurzweilin nättien käppyröiden älyllisyys/älyttömyys pitivät ihmisiä hereillä - unohtamatta myöskään kaikkien transhumanistilistojen ikuista väännönaihetta, tajunnan ja minuuden säilymistä siirrettäessä mieli tietokoneeseen.

Sitä mistä varsinaisesti tapaamiskutsun mukaan piti puhua sivuttiin vain ajoittain, mutta kukaan ei tästä ainakaan ääneen kehdannut valittaa. Seuraavat tapaamiset tulevat olemaan yhteistilaisuuksia muiden järjestöjen kanssa.