TransVision 2006 raportti

TransVision 2006 -konferenssi järjestettiin Helsingin yliopiston päärakennuksessa 17-19. elokuuta teemalla Emerging Technologies of Human Enhancement.

Kolmipäiväiseen konferenssiin osallistui noin 160 henkilöä paikan päällä ja noin 40 avataria virtuaalimaailma Second Lifen kautta. Torstain avoimille yleisöluennoille saapui vielä noin 70 ihmistä lisää.

Konferenssi keräsi paljon kansallista ja kansainvälistä huomiota. Palaute konferenssista oli positiivista myös osallistujien taholta ja kokonaisuutta pidettiin erittäin onnistuneena. Konferenssin esitykset olivat monipuolisia ja ulottuivat perusjohdannoista hyvinkin teknisiin luentoihin sekä värikkäisiin paneelikeskusteluihin.

Tapahtuman aikana käytettiin suunnilleen kaikkia moderneja kommunikaatiokeinoja ja foorumeita erilaisina yhdistelminä, mm. Internet-puheluja, podcastia, webcastia, IRC:iä, blogeja, wikejä, valokuvayhteisöjä ja virtuaaliympäristöjä.

Konferenssitilojen järjestämisessä avusti Helsingin yliopiston filosofian laitos, mutta suurin kiitos konferenssijärjestelyistä menee Suomen Transhumanistiliiton lahjakkaille vapaaehtoisille.

Kaikki konferenssin webcastit ovat saatavilla videoina sekä PowerPoint- ja PDF-esityksinä. Myöhemmin esitykset voi tilata myös monikameratekniikalla kuvattuina DVD-versioina.

Valikoitua lehdistö- ja bloginäkyvyyttä
Helsingin Sanomat 22-8-06, Virtuaalielämä palaa todellisuuteen
Nature 21-8-06, The modern make-over
New Scientist 26-8-06, Human enhancement beyond evolution
The New York Inquirer 24-8-06, How Many Transhumanists Does it Take...?
Fight Aging! - TransVision 2006 Roundup
Cyborg Fantasies - Transvision 2006 in Second Life
Accelerating Future - Virtual TransVision06 Pictures
KurzweilAI - Transhumanists to stage mixed reality event
World Transhumanist Association - Transvision 2006 Most Successful Yet
Yksityisetsivä-blogi - TV06 Päivä 1, Päivä 2, Päivä 3

TransVision 2007 järjestetään 24-26. heinäkuuta Chigagossa.